Het curatorium komt bijeen

Maandag 22 mei, dinsdag 23 mei en woensdag 24 mei hoopt het curatorium  van de Theologische School te vergaderen.

Het gaat in deze vergadering om een onderzoek van degenen die zich met een attest van hun kerkenraad hebben gemeld om toegelaten te worden tot het volgen van de lessen op onze school. Daarom roepen we predikanten en kerkenraden op om deze zaak in het bijzonder op zondag 21 mei in het gebed in de samenkomst van de gemeente te brengen voor het aangezicht des Heeren. De beslissingen die genomen moeten worden, zijn van zo groot belang voor de betrokkenen en voor het geheel van onze gemeenten.

De Koning van de Kerk moge de curatoren die de beslissingen moeten nemen, alsmede de hen adviserende docenten, de gave der onderscheiding genadiglijk willen schenken. Dat Hij getuigenis zou willen geven van Zijn werk, opdat diegenen mogen toegelaten worden die Hij geroepen heeft om Zijn Woord te gaan verkondigen.

De Heere geve ons in al onze onwaardigheid dat er een geroep naar de hemel mocht opgaan en dat Hij ons in dezen zou willen verblijden door Zijn daden. Tot eer van Zijn Naam en tot heil van onze gemeenten, opdat ook de navolgende geslachten mogen horen van de enige Naam tot zaligheid gegeven.

Maandag 12 juni en woensdag 14 juni worden de examens gehouden, waarna - bij goed gevolg - de kandidaten m.i.v. maandag 19 juni beroepbaar zullen zijn.

Alle genoemde data D.V.

De Heere gedenke docenten en studenten met de curatoren naar de rijkdom van Zijn genade.

 

Ds. A. Schreuder, voorzitter - ds. G. van Manen, secretaris

Bron: De Saambinder, 18 mei 2023.